Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Pagament en efectiu o transferència

Transport gratuït

Coca de carxofes, formatge i olives negres

Coca de carxofes, formatge i olives negres

Primer de tot, prepararem la massa. Utilitzem un got petit d’aigua com a mida per a la cervesa i l’oli. En un bol anem diluint farina amb la barreja d’oli i cervesa. Seguim afegint farina fins que la massa no s’enganxi al dits. Quedarà brillant i un pèl trencadissa. La cobrim amb un drap i la reservem a la nevera durant 2 hores.

Pelem les carxofes escalivades i les tallem a quarts, utilitzant només les parts tendres.

Precalentem el forn a 200ºC. En un motlle d’alumini amb una mica de farina al fons, estenem la massa. No ens cal corró de cuina, i la podem estendre amb les mans: només hem de tenir cura que no passi de mig centímetre. Un cop tinguem aquesta part feta, hi escampem per damunt el tomacó ratllat, i hi posem el mató, la carxofa, les olives negres. 

Ho posem tot al forn durant uns 15 minuts, intentant que estigui sempre cap a la meitat, tot i que dependrà del tipus de forn. Podem acabar el plat escampant-hi per sobre una mica d’orenga seca.

Ingredients

(per a 4 persones)

  • Dues carxofes escalivades

  • Tres tomàquets escalivats i ratllats

  • Formatge negre tipus mató

  • Olives negres

  • Farina de forner

  • La mateixa quantitat d’oli i cervesa

  • Sal

  • Orenga (opcional)

Amb la col·laboració de:

Crema de carabassa al forn

Crema de carabassa al forn

Precalentem el forn a 180ºC. Preparem la carabassa, tallada per la part llarga, en una safata de forn. La posem al forn fins que la puguem travessar amb el mànec d’una cullera. La deixem refredar i la reservem.

Preparem els porros netejant-los amb aigua freda, i els tallem a juliana. En una cassola a foc suau amb oli d’oliva i sal afegim els porros i els sofregim. Tot seguit hi afegim les patates pelades i tallades a llesques i les amorosim amb el porro.

La posem al forn fins que la puguem travessar amb el mànec d’una cullera. La deixem refredar i la reservem.

Utilitzem una batedora per triturar-ho tot. Ho servim en bols amb unes gotes d’oli d’oliva i sal en escames, i ho acompanyem amb torradetes.

Ingredients

(per 4 persones)

  • Una carabassa mitjana

  • Un manat de porros (la part blanca)

  • Dues patates mitjanes

  • Llesques de pa per fer torradetes

  • Pebre blanc

  • Curri en pols (opcional)

  • Oli d’oliva

  • Sal

Amb la col·laboració de:

Amanida de brots i enciams, remolatxa, fruita i formatge blau

Amanida de brots i enciams, remolatxa, fruita i formatge blau

Netegem les fulles d’enciam i els brots d’espinacs amb aigua. Els escorrem i centrifuguem, si és possible.

Esmicolem amb les mans el formatge, fent trossos de la mida d’un dau aproximadament.

Tallem la fruita de temporada. En aquest cas hem fet servir bastonets de pera.

En un plat, fem un llit amb els brots d’espinacs i les fulles d’enciam. Després hi afegim la remolatxa cuita, pelada i ratllada per damunt. També hi posem els bastonets o la fruita tallada. Finalment, hi afegim els daus de formatge. En un bol, preparem 1/3 de vinagre, 3/4 d’oli, els pinyons i una mica de sal. Fem servir aquesta vinagreta per condimentar l’amanida.

Ingredients

(per 4 persones)

  • Fulles d’enciam variat

  • Brots tendres d’espinacs

  • 1 remolatxa cuita, pelada i ratllada

  • Fruita de temporada

  • Formatge blau al gust

  • Pinyons torrats

  • Oli d’oliva

  • Vinagre

  • Sal

Amb la col·laboració de:

Hummus de remolatxa

Hummus de remolatxa

Un cop cuits els cigrons i la remolatxa pelada, els escorrem i els reservem.

Exprimim el suc d’una llimona i el tirem al got d’una batedora juntament amb l’oli, la sal, la pasta de sèsam (tahina), els cigrons, l’all i la remolatxa tallada a daus.

Ho triturem tot fins a aconseguir una pasta fina. Si la volem més lleugera, hi afegim una mica de suc de cocció de la remolatxa i dels cigrons.

Ho servim acompanyat de bastonets de verdures al nostre gust, o pa de pita. També hi podem afegir una mica d’oli per sobre o sal.

Ingredients

(per 4 persones)

  • 150gr de cigrons cuits

  • Suc d’una llimona

  • 1 remolatxa mitjana

  • Pasta de sèsam (tahina)

  • 2 alls crus tallats a làmines

  • 1 cullerada de cafè de sal

  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva

  • Bastonets de verdures (pastanaga, api)

Amb la col·laboració de:

Faves sucant

Faves sucant

Agafem una ceba tendra i la tallem fina, sense descartar la part verda. També laminem els alls.

Ofeguem la ceba i els alls amb una mica d’oli i sal. Quan comencin a quedar transparents hi afegim les faves, i les remenem amb el sofregit. Hi posem un got petit d’aigua i les tapem ràpidament per deixar-les coure 30-40 minuts a foc molt suau, sense destapar-les, conservant el vapor.

Hi afegim les fulles més grans de la menta tallades i ho reservem.

En un bol de vidre ratllem el tomàquet, piquem una ceba tendra amb la part verda i hi afegim vinagre, sal i oli al gust.

Servim les faves en cassoletes i hi posem al costat un gotet amb la vinagreta, per sucar-les.

Ingredients

(per 4 persones)

  • 1/2 kg de faves pelades
  • 1 manat de ceba tendra
  • 3 tomacons
  • 2 dents d’all
  • 1 manat de menta fresca
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de vi
  • Sal

Amb la col·laboració de: