Primer de tot, prepararem la massa. Utilitzem un got petit d’aigua com a mida per a la cervesa i l’oli. En un bol anem diluint farina amb la barreja d’oli i cervesa. Seguim afegint farina fins que la massa no s’enganxi al dits. Quedarà brillant i un pèl trencadissa. La cobrim amb un drap i la reservem a la nevera durant 2 hores.
Pelem les carxofes escalivades i les tallem a quarts, utilitzant només les parts tendres.
Precalentem el forn a 200ºC. En un motlle d’alumini amb una mica de farina al fons, estenem la massa. No ens cal corró de cuina, i la podem estendre amb les mans: només hem de tenir cura que no passi de mig centímetre. Un cop tinguem aquesta part feta, hi escampem per damunt el tomacó ratllat, i hi posem el mató, la carxofa, les olives negres.
Ho posem tot al forn durant uns 15 minuts, intentant que estigui sempre cap a la meitat, tot i que dependrà del tipus de forn. Podem acabar el plat escampant-hi per sobre una mica d’orenga seca.
Ingredients
(per a 4 persones)
-
Dues carxofes escalivades
-
Tres tomàquets escalivats i ratllats
-
Formatge negre tipus mató
-
Olives negres
-
Farina de forner
-
La mateixa quantitat d’oli i cervesa
-
Sal
- Orenga (opcional)