03/05/2022 | Consells
Una de les novetats de les cistelles de primavera són els pèsols, i amb ells sovint tenim dubtes de si són llegums o verdura. Avui us expliquem què són els pèsols, quines propietats tenen i algunes idees de com cuinar-los!
De la mateixa manera que ho fan els fesols o els cigrons i altres llegums, els pèsols creixen en beines i s’han de desgranar per ser consumits. Tot i això, la diferència principal amb aquests altres llegums, és que els consumim frescos en comptes de secs. Això fa que nutricionalment siguin semblants a una verdura. Per tant: són llegums, o no? Doncs podríem dir que són verdura i llegum a la vegada.
Desgranant una mica les propietats d’aquest llegum-verdura, veiem que són un aliment molt alt en proteïna. De la mateixa manera que la resta de llegums, això fa que siguin un aliment molt recomanable per dietes vegetals. També tenen un alt contingut en vitamines del grup B i C, hidrats, ferro, potassi i calci. Quan són tendres, els podem coure durant poca estona per mantenir més les seves propietats. Per conservar-los durant més temps, es poden congelar fàcilment sense que perdin el gust i la textura.
Al ser un aliment molt versàtil, es pot utilitzar per fer truites i plats senzills, però també com un ingredient més en estofats o arrossos. Tot seguit us deixem dues receptes en què els pèsols són els protagonistes:
Arròs cremós amb pèsols
Tallem dos alls tendres i un porro a trossets petits, i els sofregim a una cassola amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Hi afegim l’arròs i ho coem durant uns minuts mentre, a banda, escalfem el caldo de verdures. Un cop calent, l’anem afegint a poc a poc i ho coem durant deu minuts, remenant de tant en tant. Després, afegim els pèsols i els deixem coure al gust: si són tendres, el gust es mantindrà millor si estem només uns minuts. Per acabar, afegim parmesà ratllat i ja podem servir.
Pèsols amb botifarra negra
Tallem molt fi 200gr de cansalada, una ceba, dos grans d’all i mig porro. En una cassola amb oli d’oliva verge extra, hi daurem la cansalada, i tot seguit hi afegim la ceba, el porro i els alls. Passats dos minuts, ho banyem amb un got de vi blanc. Un cop evaporat, hi afegim els pèsols i una mica d’aigua, i ho deixem coure entre sis i vuit minuts. Mentrestant, tallem la botifarra negra a trossets i la torrem en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Ho barregem amb la resta i ja podem servir.
I tu, com cuines els pèsols?
05/04/2022 | Consells
Verdures i Fruites de Primavera: El Teu Camí Cap a una Alimentació Més Sana i Sostenible
La primavera és un moment d’abundància. És la temporada en què les verdures i les fruites floreixen amb una varietat de sabors, colors i textures. Si estàs buscant una manera de millorar la teva salut i contribuir a un món més sostenible, no busquis més enllà de les nostres cistelles de verdures i fruites de primavera.
Què fa que les Verdures i Fruites de Primavera siguin Especials?
Quan es tracta de verdures i fruites, la frescor és clau. Les verdures i fruites de primavera no només són fresques, sinó que també estan plenes de nutrients vitals.
Beneficis Nutricionals
- Verdures de Primavera: Les verdures de primavera com l’espàrrec, l’espinac i els raves són rics en vitamines A, C, i K, així com en fibra, que ajuda a la digestió.
- Fruites de Primavera: Les fruites de primavera com les maduixes, les cireres i les pomes estan plenes d’antioxidants, que ajuden a combatre els radicals lliures i a reforçar el sistema immune.
Sostenibilitat
Optar per verdures i fruites de primavera de cultiu local significa que estàs reduint la teva petjada de carboni. A més, comprar les nostres cistelles de verdures i fruites de primavera ecològiques contribueix a la conservació del sòl i l’aigua, ja que no utilitzem pesticides ni herbicides nocius.
Com Potenciar el Sabor de les Teves Verdures i Fruites de Primavera
Consells de Preparació
- Mantén-ho Senzill: Les verdures i fruites de primavera són tan saboroses que no necessiten molta preparació. Prova-les a la planxa, al forn, o crues per gaudir del seu sabor natural.
- Combina Sabors: Les verdures i fruites de primavera són excel·lents per combinar. Prova de combinar espinacs frescos amb maduixes dolces per a una amanida primaveral deliciosa.
- Condiments Naturals: Utilitza oli d’oliva, vinagre balsàmic, o sucs cítrics per ressaltar el sabor de les teves verdures i fruites de primavera.
Per què Escollir les Nostres Cistelles de Verdures i Fruites de Primavera?
Qualitat Superior
Les nostres cistelles de verdures i fruites de primavera contenen només productes de la més alta qualitat. Treballem directament per portar tots els productes del camp a la teva taula amb dedicació, sostenibilitat i l’excel·lència del producte.
Varietat i Frescor
Cada cistella que oferim és una celebració de la temporada de primavera. Ens assegurem que cada cistella estigui plena de varietat, amb verdures i fruites fresques que representin el millor que la primavera té per oferir.
Comoditat
Les nostres cistelles de verdures i fruites de primavera s’entreguen directament a la teva porta, fent que menjar saludable i sostenible sigui més fàcil que mai.
Fes que la Primavera Sigui Part de la Teva Dieta!
Amb tants beneficis nutricionals i ambientals, no hi ha raó per no incloure verdures i fruites de primavera a la teva dieta. Les nostres cistelles de verdures i fruites de primavera no només són una manera còmoda de gaudir d’aquests productes, sinó que també t’ajuden a formar part d’un moviment més gran cap a una alimentació més sostenible.
Així que, què esperes? Fes que la primavera sigui part de la teva dieta avui mateix amb les nostres cistelles de verdures i fruites de primavera!
T’esperem amb les nostres cistelles plenes de sabor i salut, directament del camp a la teva taula!
08/03/2022 | Consells
Els calçots són els brots de la ceba blanca replantada i són molt rics en fibra i minerals com el potassi i el fòsfor. A més, el cultiu és tradicional de la nostra zona i això fa que fàcilment el puguem trobar de proximitat, com és el cas del de les nostres cistelles. Estem molt acostumats a consumir-lo a les calçotades, però aquest ingredient és molt més versàtil del que pensem. El podem utilitzar com a substitut de la ceba en qualsevol plat, utilitzar-lo pels nostres sofregits i també fer-ne plats ben senzills com una truita de calçots. Avui us portem algunes idees originals per cuinar aquesta verdura!
1. Vichyssoise de calçot
Començarem tallant uns 20 calçots i traient-ne les fulles verdes i les capes més dures. Fem el mateix amb una ceba i també pelem i tallem a trossos dues patates. En una olla, sofregim la ceba fins que estigui tendra, i hi afegim els calçots i les patates. Ho deixem coure uns minuts més, i hi afegim aigua fins a cobrir totes les verdures. Ho deixem bullir uns 10 minuts, després hi afegim crema de coco i ho deixem coure 5 minuts més. En acabat, deixem refredar i ho triturem fins a aconseguir la textura desitjada.
2. Wrap de calçots i romesco
Aquesta recepta ens pot ser molt útil per aprofitar calçots que ens hagin sobrat d’una calçotada, així com la salsa. En cas que no en tingueu, però, es poden coure expressament al forn o a la graella. La salsa la podem comprar feta o fer-ne amb la recepta que més ens agradi. Per fer el wrap, primer el passarem per la planxa. Un cop torrat, l’untarem amb salsa de calçotada i hi posarem uns quants calçots cuits, juntament amb sardina (també pot ser arengada o anxova) i ho embolicarem.
3. Calçots amb tempura
En aquest cas, també podem aprofitar calçots que ens hagin sobrat, o podem coure’ls expressament al forn o la graella. Per preparar la tempura, barrejarem una mica de farina amb un ou, 33cl de cervesa freda i sal al gust. Mentrestant, podem anar escalfant oli d’oliva verge extra per fregir en una paella. Un cop tots els calçots estiguin banyats a la tempura, els passem a la paella i els coem fins que quedin daurats. De manera opcional, els podem decorar amb salsa de calçotada.
4. Quiche de calçots
Per fer aquesta recepta, podem fer nosaltres mateixos la massa brisa o comprar-ne de feta. Un cop la tinguem, la posarem en un motlle i la courem al forn durant 12 minuts a 200 graus i la reservarem. Mentrestant, courem els calçots tallats al gust en una paella amb oli d’oliva verge extra, fins que quedin tous. En un bol, batrem dos ous amb 20cl de nata líquida, una mica de sal i nou moscada. Un cop tinguem cuits els calçots, ho afegirem a la barreja juntament amb una mica de formatge brie tallat a trossets. Aboquem el farcit a sobre la massa, i ho courem al forn uns 20 minuts. Novament, si volem donar-li un regust més semblant a les calçotades, podem aprofitar els calçots que ens hagin sobrat d’una calçotada.
Bon profit!
08/02/2022 | Consells
El ritme frenètic del nostre dia a dia, sovint ens porta a que, a l’hora de fer la compra setmanal, ens deixem emportar per la situació i acabem comprant més del que necessitem. Fer una planificació més conscient de la nostra compra, no només ens ajudarà a estalviar, sinó que també pot ajudar a menjar més saludable, reduir el malbaratament alimentari, i l’ús de bosses de plàstic i envasos d’un sol ús. Avui, us portem alguns consells que esperem que us ajudin a fer la vostra compra més eficient:
- Fer una planificació del menú setmanal
Per portar una alimentació saludable, hem de menjar variat i equilibrat. Al planificar les nostres menjades de tota la setmana, en tindrem una visió global i podrem veure possibles mancances. La varietat d’aliments és important, i al tenir una visió general podem veure si les verdures, fruites o llegums que estem menjant ho són o si ens caldria incorporar-ne d’altres. Per altra banda, saber amb antelació els ingredients que necessitem per cuinar, ens ajudarà a comprar només allò que necessitem i, per tant, evitar comprar coses de més que potser se’ns acabaran fent malbé.
- Tenir en compte els snacks, els esmorzars i els berenars.
Dins de la planificació setmanal, és recomanable donar un cop d’ull també al que consumim en aquestes menjades més ràpides. Sovint, no ho acabem de tenir en compte i és on acabem menjant menys saludable i impulsivament. Per evitar-ho, podem comprar fruits secs o fruita variada.
- Revisa bé els ingredients que ja tens
No és estrany que, quan anem a comprar, no tinguem al cap si ens queda prou arròs, farina, o altres ingredients que no utilitzem diàriament. Revisar-ho abans de sortir de casa ens ajudarà a estalviar, però també evitarà que se’ns acumuli més menjar del que necessitem amb el risc que es faci malbé.
- Optar per productes de temporada
Sovint es diu que menjar de temporada és millor pel medi ambient i per la nostra salut, però: tenim al cap exactament quins aliments són de temporada a la nostra zona? No pateixis: és normal no tenir-ho present, i és per això que podem ajudar-nos de recursos com aquest calendari de peixos, fruites i verdures de la Generalitat de Catalunya, que podem consultar a l’hora de planificar la nostra compra.
- Porta la teva bossa i envasos
Si tenim clar què hem de comprar, podem planificar millor quantes bosses necessitarem, i prendre envasos de casa per comprar el peix, carn o llegums sense envasos d’un sol ús.
- Conservem bé els aliments
Per acabar, quan arribem a casa serà important guardar-ho tot de manera que els aliments es conservin correctament. En entrades anteriors us explicàvem com guardar les fruites i verdures a la nevera per conservar-les millor, i com congelar-les de manera casolana. Doneu-hi un cop d’ull!
11/01/2022 | Consells
Amb la tornada del fred, és habitual que ens vingui de gust menjar aliments que ens reconfortin i ens aportin escalfor. Avui us volem portar algunes idees de sopes amb ingredients vegetals i de temporada.
Començarem amb un clàssic que ens serveix com a base per la resta de sopes: el brou de verdures. Perquè quedi gustós, cal que escollim una bona varietat de verdures. El més comú és posar-hi pastanaga, porro, ceba, api, xirivia, nap i col. Perquè quedi més gustós, es poden daurar prèviament les verdures amb una mica d’oli d’oliva verge extra, i després afegir-hi l’aigua per bullir-lo durant 30 minuts. Un cop fet el brou, es poden aprofitar aquestes verdures i fer-ne una crema.
En el cas del brou de verdures, és preferible fer una cocció de màxim 30 minuts per evitar que les verdures perdin massa vitamines. Si volem, podem afegir ossos per donar-hi més gust. En aquest cas, s’haurien de coure primer, mínim durant una hora per alliberar el col·lagen, i durant els últims 30 minuts hi podem afegir les verdures.
Un cop tenim un bon brou casolà, podem cuinar diferents sopes amb aquest brou de base:
Vichyssoise de fonoll
Per fer aquesta crema, començarem netejant i tallant a bocins un fonoll i una ceba. A una cassola, ho daurarem amb una mica de mantega. Quan hagin canviat de color, hi afegim una mica de brou de verdures i una patata. Un cop la patata estigui cuita, hi afegim una mica de llet, sal i pebre al gust, i ho triturem fins a aconseguir una textura de crema. Si volem fer una versió menys calòrica, podem substituir la mantega per oli d’oliva verge extra.
Sopa de moniato i espinacs
Començarem, com sempre, netejant bé les verdures. Tallarem a daus un moniato, ceba, una branca d’api i un pebrot. En una cassola amb una mica d’oli d’oliva verge extra, ofegarem la ceba. Quan comenci a canviar de color hi afegirem la resta de verdures, una mica de comí, sal i pebre, i ho deixem coure durant uns set minuts. Tot seguit, hi afegim el brou de verdures i ho fem bullir fins que el moniato quedi tou. A l’últim moment, hi afegim les fulles d’espinacs tallades.
Crema de coliflor i gingebre
Separem les flors d’una coliflor i les bullim. Mentrestant, pelem el gingebre i el ratllem fins a aconseguir-ne divuit grams. Pelem dues pomes i les tallem a trossos. Les podem passar per la paella per daurar-les, i donar-los més gust. En un recipient, posem la coliflor, el gingebre i la poma i triturem per fer la crema. Podem afegir-hi brou de verdures fins a obtenir la textura desitjada.
Bon profit!
14/12/2021 | Consells
El Nadal és una època en què tendim als excessos. Fa un temps, us fèiem algunes propostes sobre com preparar un rebost sostenible de cara a aquestes festes. Entre aquestes propostes, hi havia l’objectiu de no oblidar les verdures als nostres àpats i consumir productes de proximitat i de temporada.
Sovint, els excessos d’aquests dies venen per creences com que el menjar saludable no és prou atractiu o que no és prou festiu. Avui us portem algunes idees d’aperitius vegetals per trencar aquest mite i fer que les verdures i el menjar saludable també formin part de les festes. A més, totes les receptes inclouen fruites i verdures de temporada que podreu trobar als nostres cistells!
Carxofes laminades amb llimona
Per la primera proposta d’aperitiu, recuperem una recepta molt senzilla que ja vam recomanar-vos en una entrada anterior. Començarem retirant la tija i les fulles més dures de les carxofes. Laminem la part més tendra de la carxofa, i la courem al vapor durant cinc minuts. Mentrestant, prepararem una vinagreta barrejant quatre cullerades d’oli d’oliva verge extra, una de suc de llimona, un polsim de sal i una mica de pebre. Un cop les carxofes estan cuites i les hem deixat refredar una mica, amanim amb la vinagreta.
Gaspatxo de pastanaga, taronja i gingebre
Per fer aquesta recepta, començarem netejant i pelant les pastanagues. Les courem fins que siguin ben tendres, i les deixem refredar amb aigua i gel. Mentrestant, preparem un litre de suc de taronja, i hi afegim les pastanagues i una culleradeta de gingebre fresc. Triturem i amanim amb sal i pebre.
Carpaccio de remolatxa
Laminem ben fines les remolatxes crues amb una mandolina. En cas que no en tinguem una, podem bullir-les durant 30 minuts i un cop toves les podrem tallar fàcilment amb un ganivet. Preparem l’amaniment en un bol barrejant el suc d’una llimona amb la seva pell, dues cullerades d’oli d’oliva verge extra, tàperes i una mica de sal. Afegim a aquest mateix bol les làmines de remolatxa, i les deixem macerar durant una hora. Ho servirem en un plat pla, amanides amb una mica de líquid del macerat i decorant amb fulles de ruca, créixens o espinacs.
Xips amb hummus de verdures
Per aquesta recepta, tallarem en forma de xips una mica de moniato, patata i remolatxa. Courem durant uns deu minuts els xips resultants al forn, que prèviament haurem preescalfat a 180 graus. Ho servirem en un plat acompanyat d’un hummus a la vostra elecció: en aquesta entrada, us fèiem algunes propostes amb base de verdures.
Bon profit i bon Nadal!
Comentaris recents