Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Pagament en tarjeta

Transport gratuït

Aperitius saludables per aquest Nadal

El Nadal és una època en què tendim als excessos. Fa un temps, us fèiem algunes propostes sobre com preparar un rebost sostenible de cara a aquestes festes. Entre aquestes propostes, hi havia l’objectiu de no oblidar les verdures als nostres àpats i consumir productes de proximitat i de temporada.

Sovint, els excessos d’aquests dies venen per creences com que el menjar saludable no és prou atractiu o que no és prou festiu. Avui us portem algunes idees d’aperitius vegetals per trencar aquest mite i fer que les verdures i el menjar saludable també formin part de les festes. A més, totes les receptes inclouen fruites i verdures de temporada que podreu trobar als nostres cistells!

Carxofes laminades amb llimona
Per la primera proposta d’aperitiu, recuperem una recepta molt senzilla que ja vam recomanar-vos en una entrada anterior. Començarem retirant la tija i les fulles més dures de les carxofes. Laminem la part més tendra de la carxofa, i la courem al vapor durant cinc minuts. Mentrestant, prepararem una vinagreta barrejant quatre cullerades d’oli d’oliva verge extra, una de suc de llimona, un polsim de sal i una mica de pebre. Un cop les carxofes estan cuites i les hem deixat refredar una mica, amanim amb la vinagreta.

Gaspatxo de pastanaga, taronja i gingebre
Per fer aquesta recepta, començarem netejant i pelant les pastanagues. Les courem fins que siguin ben tendres, i les deixem refredar amb aigua i gel. Mentrestant, preparem un litre de suc de taronja, i hi afegim les pastanagues i una culleradeta de gingebre fresc. Triturem i amanim amb sal i pebre.

Carpaccio de remolatxa
Laminem ben fines les remolatxes crues amb una mandolina. En cas que no en tinguem una, podem bullir-les durant 30 minuts i un cop toves les podrem tallar fàcilment amb un ganivet. Preparem l’amaniment en un bol barrejant el suc d’una llimona amb la seva pell, dues cullerades d’oli d’oliva verge extra, tàperes i una mica de sal. Afegim a aquest mateix bol les làmines de remolatxa, i les deixem macerar durant una hora. Ho servirem en un plat pla, amanides amb una mica de líquid del macerat i decorant amb fulles de ruca, créixens o espinacs.

Xips amb hummus de verdures
Per aquesta recepta, tallarem en forma de xips una mica de moniato, patata i remolatxa. Courem durant uns deu minuts els xips resultants al forn, que prèviament haurem preescalfat a 180 graus. Ho servirem en un plat acompanyat d’un hummus a la vostra elecció: en aquesta entrada, us fèiem algunes propostes amb base de verdures.

Bon profit i bon Nadal!

Altres articles interessants:

Els pèsols: llegums o verdura?

Els pèsols: llegums o verdura?

Una de les novetats de les cistelles de primavera són els pèsols, i amb ells sovint tenim dubtes de si són llegums o verdura. Avui us expliquem què són els pèsols, quines propietats tenen i algunes idees de com cuinar-los! De la mateixa manera que ho fan els fesols o...

llegir més
Verdures i fruites de primavera

Verdures i fruites de primavera

Ha arribat la primavera i, amb el canvi d'estació, les fruites i verdures canvien. Sovint, estem acostumats a consumir allò que ens ve de gust sense tenir en compte si és de temporada o no, però les nostres decisions de consum tenen un impacte directe en el medi...

llegir més
Receptes amb calçots

Receptes amb calçots

Els calçots són els brots de la ceba blanca replantada i són molt rics en fibra i minerals com el potassi i el fòsfor. A més, el cultiu és tradicional de la nostra zona i això fa que fàcilment el puguem trobar de proximitat, com és el cas del de les nostres cistelles....

llegir més
Tens dubtes?