Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Transport gratuït

Cuinem amb cítrics

L’hivern és temporada de cítrics! Aquest tipus de fruites tradicionalment se les ha utilitzat per combatre refredats, però tenen molts més beneficis i avui us n’explicarem uns quants.

Hem de tenir en compte que a l’hora de menjar fruita, sempre serà més saludable menjar la peça sencera que no pas en suc: a l’esprémer el suc, perdem la fibra de la polpa. Tot i això, el suc també és una bona opció sobretot si és casolà: en cas que comprem sucs envasats hem d’assegurar-nos que són 100% suc.

Les fruites en general són una font natural de vitamines, i en el cas dels cítrics són rics en vitamina A, B1, B2 i C. També ens aporten minerals com el potassi, el coure i el sofre. Com que contenen molta fibra, són laxants i diürètics i protegeixen el sistema digestiu, a més d’alleujar l’acidesa estomacal.

A més, combinar els cítrics amb vegetals i llegums és una opció que ens ajuda a absorbir millor el ferro no hemo: és a dir, el ferro present en els vegetals i que és de més difícil absorció que el d’origen animal. Per tant, és una bona idea combinar-los amb verdures.

Per inspirar-vos a incloure els cítrics als vostres plats, us hem preparat un seguit de receptes amb els més comuns a casa nostra: la llimona, la taronja i la mandarina.

Carxofes al vapor amb vinagreta de llimona

Aquest entrant és una bona elecció per combinar dos ingredients de temporada: les carxofes i les llimones. Tal com us explicàvem en aquesta entrada, la cocció al vapor és molt saludable, i a més ens ajuda a fer que les carxofes quedin tendres.

La recepta és molt senzilla: per començar, retirem la tija, les puntes i les fulles més dures. Laminem les carxofes netes i les coem al vapor durant 5 minuts. Mentrestant, preparem la vinagreta barrejant una cullerada de suc de llimona, un polsim de sal i quatre cullerades d’oli l’oliva verge extra. Servim les carxofes en un plat i les amanim amb la vinagreta, pebre i una mica de julivert, i amb pocs minuts tenim un entrant molt saludable.

Amanida de llenties i taronja

Aquest plat és molt complet nutricionalment, ja que les llenties són molt riques en ferro, i en combinar-les amb la taronja ens assegurem d’absorbir-lo correctament.

Després de coure i esbandir les llenties, les barregem amb diferents vegetals de temporada. Aquesta recepta es prepara l’amanida amb tomàquets cherry i pastanagues, però també podem incloure altres vegetals de temporada com l’enciam i els espinacs. A més, hi inclourem la taronja tallada a daus com un ingredient més. Deixem refredar l’amanida, i abans de servir preparem la vinagreta barrejant oli d’oliva verge extra, suc de taronja i sal.

Calçots amb romesco de mandarina

És temps de calçotades, i us volem proposar incorporar un toc cítric a la recepta tradicional del romesco. En aquesta recepta elaborem la salsa com s’ha fet sempre, però incorporant la mandarina per donar-li un toc fresc.

Començarem escalivant els alls al forn i mentrestant posarem les nyores amb aigua calenta. Liquarem mitja mandarina sencera, amb pell inclosa, i l’altra meitat sense pell. En un bol, triturarem la polpa de les nyores, els grans d’all, el liquat de mandarina, les avellanes, les ametlles, el vinagre, la sal i el pebre, i a poc a poc hi anirem afegint l’oli d’oliva verge extra.

Incloure els cítrics als nostres plats és una opció fàcil i molt saludable, però també és una bona idea recuperar la peça de fruita com a postres. En qualsevol cas, el consum dels cítrics ens ajudarà a absorbir millor els nutrients de tot l’àpat.

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

Altres articles interessants:

Tens dubtes?