Aprofitem al màxim les verdures!

Les pells, les tiges, les baines o les fulles més fortes de les verdures solen anar directament a la brossa: per molt que ens agradi menjar-ne, hi ha moltes parts de la majoria d’elles que no aprofitem. Però podríem treure’n més profit, optimitzant no només la nostra despesa en aliments sinó també evitant el malbaratament alimentari. Us expliquem com!

En caldos, cremes i purés de verdures

Moltes de les pells i tiges de les verdures es poden aprofitar per donar més gust als brous i a les cremes de verdures, perquè són molt saboroses. A més, estan carregades de nutrients. Parlem, per exemple, de les pells de les cebes i de les patates; de les fulles dels porros, de les cebes, dels alls tendres i de les cebes tendres; dels troncs dels bròquils, de la coliflor o de les carxofes; o de les baines de les faves i dels pèsols. També de les fulles externes, i menys tendres, dels enciams i les escaroles. Les posem a bullir amb la resta d’ingredients perquè donin més gust, i si fem una crema o un puré, també les triturem.

En alguns casos, serà millor preparar aquestes parts de les verdures abans per fer-les més suaus. Com les de la carxofa, una de les verdures de les quals desaprofitem més parts. Les fulles exteriors que sempre descartem es poden posar en remull uns minuts perquè s’estovin, per després bullir-les i fer una crema. També serà més agradable si pelem el tronc abans de bullir-lo. Els troncs de les coliflors i dels bròquils també es mengen millor pelats.

En salses i guisats

Totes les parts de les verdures que hem mencionat abans, es poden aprofitar també per fer salses i guisats de tot tipus i donar més gust als plats que preparem, tant si són de carn com de peix, de verdures, de pasta o d’arròs. Aquí també hi afegim per aprofitar les fulles del fonoll, que són ideals com a herba aromàtica i que donen un toc suau i anisat al plat.

En remenats, woks, truites i saltejats

Les fulles dels raves, dels naps, de les pastanagues i de les remolatxes també acostumen a anar a la brossa. Però són molt tendres! Algunes fins i tot es poden menjar crues. Les de la remolatxa es poden utilitzar com si fossin espinacs o bledes i, de fet, recorden l’aspecte d’algunes de les varietats d’aquestes verdures. Les podem coure en remenats, truites, saltejats o woks a l’estil oriental, soles o amb altres ingredients.

En sucs, batuts i smoothies

Les fulles de les pastanagues, de les remolatxes i del fonoll també són ingredients perfectes per a sucs, batuts i smoothies, tant liquats com triturats. En els últims temps, s’han posat molt de moda els “sucs verds”, que molts cops porten espinacs, api, cogombre… Per què no posar-hi, també, aquestes fulles que no aprofitem?

Això sí, recomanem barrejar-les amb les fruites que més ens agradin: préssec, plàtan, pinya, maduixes, cireres, fruits vermells, taronja, poma, síndria, meló…

En croquetes i arrebossats

Els arrebossats, empanats i enfarinats de qualsevol tipus van molt bé per amorosir els ingredients que no són tan suaus en sí mateixos. Per això, les fulles de les pastanagues o de les remolatxes, així com les parts de les carxofes estovades, es poden trossejar ben petites i fer-ne croquetes. El mateix passa amb altres menjars d’aprofitament tradicionals, com els canelons. Si ens serveixen per aprofitar carns i peixos, per què no per aprofitar certes parts de les verdures?

Aquestes que us hem explicat són només algunes idees per aprofitar al màxim les verdures que tenim a casa. En sabeu alguna més?

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?