Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Transport gratuït

Verdures i fruites de primavera

Ha arribat la primavera i, amb el canvi d’estació, les fruites i verdures canvien. Sovint, estem acostumats a consumir allò que ens ve de gust sense tenir en compte si és de temporada o no, però les nostres decisions de consum tenen un impacte directe en el medi ambient i en el nostre entorn, i la indústria de l’alimentació no en queda fora.

Consumir de temporada i de proximitat contribueix al desenvolupament rural del nostre territori. Al mateix temps, ens beneficiem de fruites i verdures que són més frescos i conserven millor les seves propietats originals. A més, es redueix la contaminació produïda pel transport de llargues distàncies i, per tant, és més sostenible i beneficiosa pel medi ambient. A més, vivim en una zona especialment privilegiada en aquest sentit, ja que durant tot l’any tenim una gran varietat d’opcions de fruita i verdura.

Els beneficis del consum de proximitat i de temporada són múltiples, però habitualment no tenim al cap quins aliments són de temporada a l’hora d’anar a comprar o de planificar les nostres menjades. Per això, avui us portem un petit resum del què trobareu a les cistelles els propers mesos:

Verdures

Al comprar directament a productors locals, com és el nostre cas, ens assegurem de consumir el que es cultiva en cada moment al nostre territori. Durant els propers mesos, a les nostres cistelles hi seguireu trobant algunes verdures que també estaven presents a finals d’hivern: la patata, l’enciam, la pastanaga, la bleda, la col, la ceba i l’all tendres, la coliflor i el bròquil, les faves, la carabassa i el porro. A més, la carxofa i els espinacs també seguiran presents a les nostres cistelles, però no duraran fins a final de primavera. Pel que fa a les novetats, durant les properes setmanes començarem a collir pèsols, que seran la propera novetat de les nostres cistelles. A mitjans de maig, i per ordre cronològic, començarem a collir la remolatxa, el cogombre, el carabassó, la bajoca i les primeres tomaques.

Fruites

En general, els mesos de març, abril i maig podem trobar de temporada algunes varietats de taronja i mandarina, i totes les pomes vermelles de diferents classes, així com les fuji. Les pomes reineta són de temporada fins a l’abril, mentre que les golden es troben tot l’any. Pel que fa a les peres, les de la varietat conference estan disponibles tot l’any, mentre que els mesos de març i abril també podem trobar les de la varietat blanquilla. Per altra banda, també tenim disponibles els maduixots i les nespres fins al juny, i a partir d’abril fins a mitjans d’estiu les cireres.

Planificar les nostres compres amb antelació ens pot ajudar a tenir present el què és de temporada. A més, podem pensar prèviament receptes amb aquests ingredients per, a poc a poc, acostumar-nos a un consum adaptat a cada època de l’any.

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

Altres articles interessants:

Tens dubtes?