Les verdures són protagonistes!

Avui no parlem d’alimentació saludable, ni de bons hàbits, ni de tècniques per a combatre el malbaratament de fruites i verdures. Tampoc parlem de receptes. Avui ens posem una mica més nostàlgics per descobrir o recordar alguns dels contes infantils o sèries de televisió més mítiques protagonitzades per verdures i fruites. Ens acompanyeu?

 

 

“Feso, feso, fesolets, caramelets de vitamines, sou els reis del meu hortet, l’alegria de les cuines…” Recordeu la cantarella d’aquesta cançó? Segur que els fans de Les Tres Bessones, la mítica sèrie de televisió catalana creada per Roser Capdevila, l’han reconegut a l’instant. La història d’un gegant que vivia al capdamunt d’una fesolera era el motiu central del capítol “Els fesolets màgics”, on es parlava de fesolets, però també de com de bons són els tomàquets, les pastanagues, els espinacs, els cigrons, les bledes, les cebes, les escaroles…

 

 

Anem una mica més endarrere. Concretament, al 1990. Aquell any es va emetre el primer capítol de la mítica sèrie Els Fruittis. Els seus protagonistes eren membres d’una comunitat de verdures, fruites, fruits secs, llegums i plantes que vivien en una illa, i que havien de buscar una alternativa a casa seva quan el volcà que tenien a prop entrava en erupció. La protagonitzaven fruites com el plàtan, la pinya, la maduixa, la carxofa, l’escarola….

 

 

Aquesta cançó, Fruites i verdures de tots colors, és molt més nova que les anteriors, però també us la volíem ensenyar. Forma part del Cançoner del MIC, i diu això: “Fuita i verdura, quina aventura! / Sempre són al meu menú. / Una poma a mossegades, fruita seca per picar. / Taronges i mandarines, per si no et vols refredar. / La magrana és una capsa plena de joies brillants. / El plàtan té cremallera i és molt fàcil de pelar.”

Deixem l’animació de banda i parlem dels contes infantils que tenen com a protagonistes alguna fruita o verdura. El més mític és, segurament, La princesa i el pèsol. Va ser publicat per primer cop l’any 1835 per part de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, autor d’altres contes molt coneguts com La Sireneta, El vestit nou de l’emperador o L’aneguet lleig. El conte explicava la història d’un príncep que es volia casar amb una princesa de veritat. Cap dona aconseguia passar la prova per demostrar-ho, fins que una nit va arribar una princesa i va passar la nit al palau. L’endemà es va confirmar: era una autèntica princesa. Era tan, tan delicada, que un pèsol col·locat sota del matalàs li havia impedit dormir bé, tot i la gran quantitat de matalassos i flassades que havien posat damunt.

Hans Christian Andersen també va escriure el conte Cinc pèsols d’una tavella, tot i que molt menys conegut que el de La princesa i el pèsol. Potser estava obsessionat pels pèsols? Si no coneixeu el conte, el podeu llegir aquí.

Sabeu més sèries, pel·lícules o contes amb verdures i fruites? Els volem conèixer!

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?