Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Pagament en tarjeta

Transport gratuït

Receptes amb escarola

A la tardor l’escarola és una de les protagonistes dels nostres cistells. Aquesta verdura de baix contingut calòric és una de les verdures més riques en vitamines com la C i la B, i també és molt rica en ferro i fibra.

L’escarola és molt present a la cuina catalana amb la tradicional escarola amb romesco i el famós xató, especialment comú a les comarques tarragonines. Els plats tradicionals varien la seva elaboració segons la zona geogràfica i els costums familiars, però el més habitual és acompanyar l’escarola amb salsa de romesco, bacallà escaixat, anxoves i olives arbequines. També és comú afegir-hi ventresca de tonyina. Avui, però, us volem portar algunes idees per cuinar l’escarola que van més enllà dels plats tradicionals.

– Per començar, us proposem una amanida molt completa d’escarola, llagostins i fruites. Per fer-la, courem els llagostins durant quatre minuts en aigua bullent, els escorrem i els deixarem refredar. Mentrestant, tallem a trossets de fruita al nostre gust: si seguim la recepta original, posem kiwi i mango. En un bol, preparem la vinagreta barrejant oli d’oliva verge extra, el suc d’una llima, un polsim de sal i farigola. Servim l’escarola en un plat, la guarnim amb la fruita i els llagostins i amanim.

– Amb l’arribada del fred, les amanides tíbies són unes bones aliades per combatre’l. Amb aquesta amanida d’escarola, sípia, llonganissa i carxofa, podem menjar verdura fresca sense renunciar a un plat reconfortant. Per començar, netegem i tallem les carxofes i les fregim amb oli d’oliva verge extra. Saltegem la llonganissa i la sípia, i reservem tots els ingredients cuits. En un plat, servim l’escarola amb els ingredients cuits per sobre. Per amanir, podem fer un sofregit amb alls tendres i bitxo de caiena per donar-li més escalfor.

– Per acabar, us portem una altra proposta tíbia: l’amanida d’escarola, bacallà, magrana i calçots. Tot i que encara és una mica aviat pels calçots, també podem substituir-los per porro. Per fer-la, necessitem vuit calçots (o porros), mitja magrana, bacallà escaixat, escarola, olives negres, oli d’oliva verge extra i sal. Per començar, coem al forn durant 15 minuts els calçots prèviament tallats molt fins, amanits amb sal i oli. Emplatem posant els calçots cuits al fons del plat, posem l’escarola per sobre i guarnim amb la resta d’ingredients.

I tu, com cuines l’escarola?

Altres articles interessants:

Els pèsols: llegums o verdura?

Els pèsols: llegums o verdura?

Una de les novetats de les cistelles de primavera són els pèsols, i amb ells sovint tenim dubtes de si són llegums o verdura. Avui us expliquem què són els pèsols, quines propietats tenen i algunes idees de com cuinar-los! De la mateixa manera que ho fan els fesols o...

llegir més
Verdures i fruites de primavera

Verdures i fruites de primavera

Ha arribat la primavera i, amb el canvi d'estació, les fruites i verdures canvien. Sovint, estem acostumats a consumir allò que ens ve de gust sense tenir en compte si és de temporada o no, però les nostres decisions de consum tenen un impacte directe en el medi...

llegir més
Receptes amb calçots

Receptes amb calçots

Els calçots són els brots de la ceba blanca replantada i són molt rics en fibra i minerals com el potassi i el fòsfor. A més, el cultiu és tradicional de la nostra zona i això fa que fàcilment el puguem trobar de proximitat, com és el cas del de les nostres cistelles....

llegir més
Tens dubtes?