Propòsits per un inici de curs saludable

El setembre representa l’inici del curs escolar, i per molts també és la tornada a la rutina després de vacances. També és moment de recuperar els hàbits que ja teníem, revisar el nostre estil de vida i mirar d’incorporar-ne de nous. Avui us portem algunes idees molt senzilles per aquest nou curs i que contribueixen a millorar la nostra salut.

Menjar més fruita i verdura, i aliments estacionals i locals. Els productes més frescos conserven millor les seves propietats originals, i a més al consumir estacionalment i de proximitat contribuïm a reduir la contaminació produïda pel transport. Això no només fa que el nostre consum sigui més respectuós amb el medi ambient, sinó que també té implicacions en la nostra salut.

L’exposició solar en períodes curts i amb una bona protecció solar té afectes positius en l’absorció de Vitamina D. També hi ha estudis que confirmen que l’exposició solar i el contacte amb l’aire lliure tenen moltes implicacions en la millora de l’estat d’ànim.

Caminar cada dia una estona: intentar evitar agafar l’ascensor o les escales mecàniques, anar a comprar a peu, aparcar una mica més lluny o baixar una parada abans al transport públic. Caminar és un hàbit molt adaptable al nostre dia a dia i moltes vegades només cal que fem alguns canvis petits per caminar unes passes més. Els experts confirmen que l’ideal seria fer unes 10.000 passes diàries, però caminar-ne menys ja implica molta millora en la nostra salut.

– És fàcil que, en el dia a dia i sobretot en mesos en què no fa tanta calor, comencem a perdre l’hàbit d’hidratar-nos durant tot el dia. Una bona manera de solucionar-ho és dur a tot arreu una ampolla d’aigua reutilitzable. També ens podem acostumar a preparar infusions i prendre-les en un termo, o en els mesos més calorosos prendre-les fredes.

– Si passem moltes hores asseguts, ens podem proposar d’aixecar-nos més sovint i fer alguns estiraments. Es recomana fer petites pauses actives, de 2 minuts cada hora, en què ens aixequem i caminem una estona i també fem algun estirament. En cas que la nostra feina sigui física, els estiraments també ens ajudaran a relaxar la musculatura.

– No podem oblidar que gran part del nostre benestar, no només físic, depèn de la nostra salut mental. És per això que és important que reservem una part del nostre dia a alguna activitat que ens faci sentir bé, o simplement a relaxar-nos. Escoltar les nostres necessitats, atendre-les i cuidar la nostra salut mental és un pilar clau que no podem descuidar.

A l’hora d’incorporar nous hàbits, és important no fer-ho des de l’exigència i amb angoixa. Una bona manera de començar serà a poc a poc i anar-ho incorporant progressivament, un a un, fins que al final acabin formant part del nostre dia a dia. Quines d’aquestes activitats ja formen part del teu dia a dia? Quines t’agradaria incorporar?

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?