Els pèsols: llegums o verdura?

Una de les novetats de les cistelles de primavera són els pèsols, i amb ells sovint tenim dubtes de si són llegums o verdura. Avui us expliquem què són els pèsols, quines propietats tenen i algunes idees de com cuinar-los!

De la mateixa manera que ho fan els fesols o els cigrons i altres llegums, els pèsols creixen en beines i s’han de desgranar per ser consumits. Tot i això, la diferència principal amb aquests altres llegums, és que els consumim frescos en comptes de secs. Això fa que nutricionalment siguin semblants a una verdura. Per tant: són llegums, o no? Doncs podríem dir que són verdura i llegum a la vegada.

Desgranant una mica les propietats d’aquest llegum-verdura, veiem que són un aliment molt alt en proteïna. De la mateixa manera que la resta de llegums, això fa que siguin un aliment molt recomanable per dietes vegetals. També tenen un alt contingut en vitamines del grup B i C, hidrats, ferro, potassi i calci. Quan són tendres, els podem coure durant poca estona per mantenir més les seves propietats. Per conservar-los durant més temps, es poden congelar fàcilment sense que perdin el gust i la textura.

Al ser un aliment molt versàtil, es pot utilitzar per fer truites i plats senzills, però també com un ingredient més en estofats o arrossos. Tot seguit us deixem dues receptes en què els pèsols són els protagonistes:

Arròs cremós amb pèsols

Tallem dos alls tendres i un porro a trossets petits, i els sofregim a una cassola amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Hi afegim l’arròs i ho coem durant uns minuts mentre, a banda, escalfem el caldo de verdures. Un cop calent, l’anem afegint a poc a poc i ho coem durant deu minuts, remenant de tant en tant. Després, afegim els pèsols i els deixem coure al gust: si són tendres, el gust es mantindrà millor si estem només uns minuts. Per acabar, afegim parmesà ratllat i ja podem servir.

Pèsols amb botifarra negra

Tallem molt fi 200gr de cansalada, una ceba, dos grans d’all i mig porro. En una cassola amb oli d’oliva verge extra, hi daurem la cansalada, i tot seguit hi afegim la ceba, el porro i els alls. Passats dos minuts, ho banyem amb un got de vi blanc. Un cop evaporat, hi afegim els pèsols i una mica d’aigua, i ho deixem coure entre sis i vuit minuts. Mentrestant, tallem la botifarra negra a trossets i la torrem en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Ho barregem amb la resta i ja podem servir.

I tu, com cuines els pèsols?

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?