La tomaca és un aliment fonamental en la dieta mediterrània. Aquesta temporada servirem les varietats “cor de bou”, tomaca pera i tomaca d’amanir. De fet, ja en podeu trobar als vostres cistells de verdura.
La tomaca ens aporta molts beneficis a nivell nutricional, per exemple una gran quantitat de minerals, vitamines i aigua (aproximadament un 94%). Els beneficis que ens aporta sobre l’organisme canvien segons com la consumim, crua o cuita. Per exemple, el licopè (un potent antioxidant que ens pot protegir de determinats tipus de càncer) s’aprofita molt més si cuinem les tomaques, ja que aquest s’allibera millor amb la cocció. En canvi si volem aprofitar la seva riquesa en fibra i aconseguir una millor salut intestinal és millor menjar-se-les crues i amb pell, amanides, per exemple. Entre els minerals que conté el més important és que són baixes en sodi i riques en potassi, entre altres minerals. Són poc calòriques, baixes en greix i tenen una bona quantitat de proteïnes vegetals.