Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Pagament en tarjeta

Transport gratuït

Entrepans amb verdures

És molt habitual que, quan haguem de preparar un entrepà, acabem optant per les opcions més convencionals: embotit, formatge, tonyina en llauna, llom, truita… Però els entrepans, com les torrades, admeten una gran quantitat de variacions. I també podem fer-los amb verdures i fruites: aquí teniu algunes idees!

Entrepà de carabassó i salmó fumat. Per preparar aquest entrepà, tallem el carabassó a rodanxes i el passem per la planxa amb una mica d’oli. Posem el salmó fumat a la base del pa i damunt les rodanxes de carabassó. Si volem fer una versió més completa, podem untar el pa amb formatge cremós o preparar una maionesa suau.

– Entrepà de tonyina amb crema de pebrot i germinats. Netegem mig porro i li traiem la part verda. El posem trossejat a la batedora juntament amb un pebrot escalivat, 200g de formatge d’untar i una mica de pebre. El triturem fins que quedi una crema. Amb aquesta crema untem el pa i, damunt, hi posem germinats i una mica de tonyina. Aquí podeu veure la recepta completa.

Entrepà de pernil i albergínia amb mel. Tallem l’albergínia a rodanxes o llesques llargues i la fem a la planxa amb oli. Quan estigui feta, posem el pernil salat a la base del pa, i per damunt, les rodanxes d’albergínia amb una mica de mel per damunt. El contrast entre el gust salat de l’embotit i la dolçor de la mel us encantarà!

Entrepà de formatge fresc amb tomàquet i orenga. La base d’aquests entrepans són els talls de formatge fresc, de cabra o de vaca. Damunt hi posem rodanxes de tomàquet, orenga i un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Si volem, hi podem afegir també una mica de pastanaga ratllada.

Entrepà d’escalivada. De la mateixa manera que l’escalivada ens serveix per a les llesques conegudes com a “espardenyes”, també és el farcit ideal per preparar entrepans! Els podem fer amb pebrot, albergínia i ceba escalivades, i si ens ve de gust, posar-hi també anxoves o una mica de tonyina o verat en llauna.

Entrepà de guacamole, tomàquet i cogombre. A l’estiu, quan fa més calor i el tomàquet i el cogombre són de temporada, és quan més ve de gust aquest entrepà. Amb una base de guacamole d’alvocat untat, i al damunt, rodanxes de tomàquet i cogombre. Una opció refrescant i 100% vegetal.

Entrepà de ruca, pera i formatge gorgonzola. A la base del pa hi posem unes quantes fulles de ruca. Pelem i tallem a trossos grossos la pera, i la posem damunt. A sobre hi afegim un rave tallat a rodanxes i, finalment, uns trossets de formatge gorgonzola. Ho acabem amb un raig d’oli d’oliva verge extra.

Aquestes són només algunes propostes, però se’n poden fer moltes més. Us atreviu a innovar en els vostres entrepans?

Altres articles interessants:

Els pèsols: llegums o verdura?

Els pèsols: llegums o verdura?

Una de les novetats de les cistelles de primavera són els pèsols, i amb ells sovint tenim dubtes de si són llegums o verdura. Avui us expliquem què són els pèsols, quines propietats tenen i algunes idees de com cuinar-los! De la mateixa manera que ho fan els fesols o...

llegir més
Verdures i fruites de primavera

Verdures i fruites de primavera

Ha arribat la primavera i, amb el canvi d'estació, les fruites i verdures canvien. Sovint, estem acostumats a consumir allò que ens ve de gust sense tenir en compte si és de temporada o no, però les nostres decisions de consum tenen un impacte directe en el medi...

llegir més
Receptes amb calçots

Receptes amb calçots

Els calçots són els brots de la ceba blanca replantada i són molt rics en fibra i minerals com el potassi i el fòsfor. A més, el cultiu és tradicional de la nostra zona i això fa que fàcilment el puguem trobar de proximitat, com és el cas del de les nostres cistelles....

llegir més
Tens dubtes?