Cuidem el planeta amb l’alimentació

Les nostres decisions diàries tenen un impacte en el nostre entorn. Davant d’una crisi climàtica com la que estem vivint, com a consumidors podem prendre decisions que contribueixin al canvi. Avui us portem algunes idees sobre com cuidar el planeta a través de l’alimentació!

1. Reduir el consum de productes amb envasos
Molts dels aliments que consumim venen amb envasos i embolcalls que a l’arribar a casa van a parar a la brossa. A l’hora de comprar, podem optar per adquirir productes frescos o a granel portant les nostres bosses i envasos des de casa. A l’utilitzar els nostres envasos i bosses reutilitzables, deixem de fer servir plàstics d’un sol ús. En cas que comprem aliments en conserva, podem optar per productes que vagin amb envasos que després puguem reutilitzar, com els pots de vidre.

2. Disminuir el consum d’ultra processats
Aquests productes no solen ser molt saludables, i això ja hauria de ser motiu suficient per evitar-los. A més, però, acostumen a anar amb envasos d’un sol ús, la seva producció consumeix més recursos i per tant té més impacte mediambiental. Necessitem més motius per evitar-los?

3. Evitar el malbaratament alimentari
És habitual que quan comprem menjar, ho fem amb quantitats més grans del que necessitem realment. Això no hauria de ser un problema si no fos perquè després no conservem bé aquests aliments o no estem prou atents a les dates de caducitat. Per evitar el malbaratament, podem ordenar el nostre rebost per data de caducitat i revisar-ho periòdicament. En cas que cuinem de més, podem guardar les sobres al congelador i aprofitar-les per un altre àpat.

4. Augmentar el consum de fruites i verdures
Una dieta rica en fruites i verdures és perfecta per la nostra salut. A més, però, si augmentem el consum de fruites, verdures o llegums i reduïm el consum de carn i peix, fem que els aliments que estem consumint en cada àpat tinguin un impacte menor en el medi ambient. La quantitat de recursos necessaris per produir verdura i fruita és molt menor que la que necessitem per produir carn, així que una dieta més rica en verdures va a favor del nostre planeta.

5. Consumir de proximitat i de temporada
És important que quan comprem els nostres aliments mirem el seu origen. Escollint productes de proximitat i de temporada no només afavorim la nostra comunitat, sinó que també evitem les emissions produïdes pel transport d’aquests aliments.

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?