Transport gratuït

REPARTIMENT PER TOT EL CAMP DE TARRAGONA

Pagament en tarjeta

Transport gratuït

Cuidem el planeta amb l’alimentació

Les nostres decisions diàries tenen un impacte en el nostre entorn. Davant d’una crisi climàtica com la que estem vivint, com a consumidors podem prendre decisions que contribueixin al canvi. Avui us portem algunes idees sobre com cuidar el planeta a través de l’alimentació!

1. Reduir el consum de productes amb envasos
Molts dels aliments que consumim venen amb envasos i embolcalls que a l’arribar a casa van a parar a la brossa. A l’hora de comprar, podem optar per adquirir productes frescos o a granel portant les nostres bosses i envasos des de casa. A l’utilitzar els nostres envasos i bosses reutilitzables, deixem de fer servir plàstics d’un sol ús. En cas que comprem aliments en conserva, podem optar per productes que vagin amb envasos que després puguem reutilitzar, com els pots de vidre.

2. Disminuir el consum d’ultra processats
Aquests productes no solen ser molt saludables, i això ja hauria de ser motiu suficient per evitar-los. A més, però, acostumen a anar amb envasos d’un sol ús, la seva producció consumeix més recursos i per tant té més impacte mediambiental. Necessitem més motius per evitar-los?

3. Evitar el malbaratament alimentari
És habitual que quan comprem menjar, ho fem amb quantitats més grans del que necessitem realment. Això no hauria de ser un problema si no fos perquè després no conservem bé aquests aliments o no estem prou atents a les dates de caducitat. Per evitar el malbaratament, podem ordenar el nostre rebost per data de caducitat i revisar-ho periòdicament. En cas que cuinem de més, podem guardar les sobres al congelador i aprofitar-les per un altre àpat.

4. Augmentar el consum de fruites i verdures
Una dieta rica en fruites i verdures és perfecta per la nostra salut. A més, però, si augmentem el consum de fruites, verdures o llegums i reduïm el consum de carn i peix, fem que els aliments que estem consumint en cada àpat tinguin un impacte menor en el medi ambient. La quantitat de recursos necessaris per produir verdura i fruita és molt menor que la que necessitem per produir carn, així que una dieta més rica en verdures va a favor del nostre planeta.

5. Consumir de proximitat i de temporada
És important que quan comprem els nostres aliments mirem el seu origen. Escollint productes de proximitat i de temporada no només afavorim la nostra comunitat, sinó que també evitem les emissions produïdes pel transport d’aquests aliments.

Altres articles interessants:

Els pèsols: llegums o verdura?

Els pèsols: llegums o verdura?

Una de les novetats de les cistelles de primavera són els pèsols, i amb ells sovint tenim dubtes de si són llegums o verdura. Avui us expliquem què són els pèsols, quines propietats tenen i algunes idees de com cuinar-los! De la mateixa manera que ho fan els fesols o...

llegir més
Verdures i fruites de primavera

Verdures i fruites de primavera

Ha arribat la primavera i, amb el canvi d'estació, les fruites i verdures canvien. Sovint, estem acostumats a consumir allò que ens ve de gust sense tenir en compte si és de temporada o no, però les nostres decisions de consum tenen un impacte directe en el medi...

llegir més
Receptes amb calçots

Receptes amb calçots

Els calçots són els brots de la ceba blanca replantada i són molt rics en fibra i minerals com el potassi i el fòsfor. A més, el cultiu és tradicional de la nostra zona i això fa que fàcilment el puguem trobar de proximitat, com és el cas del de les nostres cistelles....

llegir més
Tens dubtes?