Podem congelar fruites i verdures a casa?

La resposta és que sí: podem congelar fruites i verdures. Ara bé, no podem congelar-les totes, ni tampoc de qualsevol manera. Congelar ens pot servir per tenir alguns ingredients disponibles quan no n’és temporada, o fins i tot per guardar-los per més endavant si en tenim molts i no donem l’abast. Un congelador ben aprovisionat ens pot fer la vida més fàcil. Però cal que ho fem de la millor manera: en aquest article us expliquem com!

1- Quina verdura podem congelar? No totes aguanten bé la congelació. Les que ens mengem crues, com l’enciam, l’escarola, el tomàquet, el cogombre o l’api no s’haurien de congelar. Sí que podem congelar, per exemple, els pèsols, l’all, la ceba, el porro, els pebrots, les bledes, el bròquil, els espinacs, la col, la pastanaga, les bajoques, els espàrrecs… També algunes herbes aromàtiques, com el julivert.

2- Podem congelar la fruita? La fruita és força enemiga del congelador. Hi algunes excepcions que sí que aguanten relativament bé, i són els fruits vermells: maduixes, gerds, móres, nabius… També es pot congelar la magrana, després de pelar-la i separar-ne tots els grans.

3- Hem d’escaldar al verdura abans de posar-la al congelador? Sí, és imprescindible. És un procés senzill que fa que es mantinguin les seves propietats i que el seu aspecte no empitjori tant durant el procés de congelat. També garanteix que tot sigui més higiènic. Només hem de submergir les verdures netes i tallades a trossets a l’aigua bullint sense sal durant un minut o dos, treure-les ràpidament i submergir-les en aigua freda per tallar la cocció. És important que s’assequin bé abans de posar-les al congelador. L’única verdura que no cal escaldar prèviament són els pèsols que, si estan ben nets, es poden congelar directament un cop desgranats.

4- Podem congelar verdura o fruita de fa dies, o que no està gaire bé? Si congeles una sabata, quan la descongelis, continuarà sent una sabata? Doncs el mateix passa amb la verdura i la fruita: si la congeles en mal estat, la descongelaràs i estarà en mal estat. Per tant, la recomanació és seleccionar fruita o verdura fresca, en bon estat, neta, sense cops ni desperfectes. Per la fruita i la verdura que no acaba d’estar bé hi ha altres opcions, com fer una crema, una salsa, un brou, etc.

5- Quin recipient fem servir? El millor és utilitzar recipients o bosses que permetin fer el buit, cosa que ens assegura una millor protecció dels aliments. Si no en tenim, podem optar per bosses amb tancament hermètic o carmanyoles (tuppers). L’opció que porta més problemes és el paper film, perquè no ens assegura que l’aliment quedi aïllat de la resta.

6- I què fem amb allò que no podem congelar? No tot està perdut. Podem manipular les fruites i verdures que no admeten congelador perquè es puguin congelar d’una altra manera. Per exemple, amb el tomàquet podem preparar una salsa casolana i congelar-la. O amb la pera o la poma, una compota. O amb el plàtan, un gelat casolà o un batut. Totes aquestes alternatives sí que admeten la congelació!

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?