Batch cooking

Coneixes el batch cooking? Aquest mètode culinari segurament et resultarà familiar: a casa nostra és molt habitual cuinar de més els caps de setmana per tenir carmanyoles la resta de la setmana, però el batch cooking vol anar més enllà.

Com el seu nom indica, aquest mètode consisteix en cuinar per lots, un sol dia a la setmana durant unes hores i el seu objectiu és el de reduir el temps que passem a la cuina. A més, tradicionalment això s’ha fet només amb àpats que són més elaborats, però el batch cooking proposa fer-ho assegurant-nos de menjar de manera més equilibrada.

Sovint, entre setmana ens falta temps per cuinar i acabem fent qualsevol cosa, substituint àpats saludables per altres que ens resulten més ràpids de resoldre. Amb aquest mètode, pensem en els nostres àpats de manera global, optimitzem les coccions i per tant ens beneficiem de no haver de pensar cada dia en què cuinarem, ens assegurem de menjar equilibrat i per acabar suposa també un estalvi energètic perquè s’amortitza l’energia a la cuina. Vols saber com? Et deixem alguns consells!

Abans de començar:

– Primer començarem planificant les menjades que farem durant la setmana, vigilant que siguin equilibrades. En aquest gràfic de la Fundació Dieta mediterrània, pots trobar una orientació dels aliments que hem de consumir amb més freqüència, i pots organitzar els àpats al voltant d’això. També t’aconsellem consultar la pàgina del departament de salut sobre dieta mediterrània  per trobar consells sobre alimentació i hàbits saludables.
– Un cop planificades les menjades, ens assegurem que abans de cuinar tenim tots els ingredients necessaris per fer tots els plats, i adquirim allò que ens faci falta per fer-los.

Als fogons!

– Ens posem a cuinar: recorda que l’objectiu és, amb poques hores, cuinar el màxim d’àpats possibles aprofitant les coccions. Al principi pot semblar estressant, però només es tracta de mantenir-se alerta dels temps de cocció de cada ingredient.
– Per exemple: si encenem el forn per coure el peix al mateix temps, podem coure verdures que després podem utilitzar per cremes, acompanyament o com a part d’un plat. Als fogons passaria el mateix: podem aprofitar el vapor de cocció de l’arròs, pasta o qualsevol altre cereal, per fer verdures al vapor.
– No ens oblidem tampoc dels ingredients que consumim crus, com pot ser la verdura i les hortalisses per amanides. En aquest cas, podem netejar-la i tallar-la, deixar-ho eixugar bé i guardar-la a la nevera per utilitzar-la durant tota la setmana. Per exemple, tallem l’enciam i el deixem ben net, i un cop sec el guardem amb bosses hermètiques a la nevera, i així estarà llest per elaborar les amanides de manera ràpida.

Conservació dels aliments

– Un cop cuits tots els ingredients elaborem els plats i els guardem en carmanyoles o bosses hermètiques a la nevera. Si tenim previst consumir aquests plats al final de la setmana, el més recomanable serà guardar-los al congelador i descongelar-los a la nevera amb un dia d’antelació.

Finalment, recorda que no és necessari que els plats siguin molt elaborats ni complicats. Només es tracta de cuinar de manera ràpida el màxim nombre de plats en poc temps, per aconseguir un menú complet i equilibrat.

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?