Alternatives als plàstics a la cuina

En un dels nostres últims consells, us parlàvem de com cuidar el planeta a través de l’alimentació. Avui, us fem algunes propostes específiques per reduir l’ús de plàstics a la cuina.

El primer que hem de tenir en compte per ser més sostenibles és el que es coneix com les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar. En el cas dels plàstics a la cuina, això significa que n’hem de reduir la quantitat, però reutilitzar els que ja tenim i reciclar els que ja no utilitzem. Per tant, podem evitar seguir comprant nous productes que tinguin plàstic, però si ja en tenim els hem de seguir utilitzant fins que s’acabi la seva vida útil i després reciclar-los.

Un exemple d’això es podria aplicar en l’ús de carmanyoles. Si n’hem de comprar de noves, podem evitar les de plàstic i optar per les de vidre. Però si ja en tenim a casa i estan en bon estat, el més sostenible serà seguir-les utilitzant fins que s’acabi la vida útil per evitar generar més residus.

Un altre exemple són les bosses: a l’anar a comprar podem evitar comprar més bosses de plàstic, tant al comprar al granel com al supermercat, portant les nostres bosses de casa. En aquest cas també és una bona opció reutilitzar bosses que tinguem a casa, no només de tela sinó també de plàstic, per allargar la seva vida útil.

A l’hora de conservar els aliments és quan acostumem a tenir més problemes per seguir sent sostenibles. És habitual utilitzar el paper film o el paper d’alumini per conservar alguns aliments. Aquests materials són contaminants i tenen una vida útil molt curta, ja que es poden utilitzar només una vegada. Però tenim algunes alternatives al paper film i d’alumini que són més sostenibles i amb una vida útil més llarga:

Si el que necessitem és embolicar entrepans, podem optar per utilitzar una funda de tela per entrepans. Aquestes fundes van reforçades amb diferents teles, i tenen una part coberta amb resina per evitar que traspassi l’oli. Són reutilitzables i fàcils de netejar.

Si el que volem és substituir el paper film o d’alumini per embolicar aliments a l’hora de congelar-los o guardar-los a la nevera, podem fer servir carmanyoles que ja tinguem. Si no tenim prou espai a la nostra nevera o al congelador, podem substituir-ho per paper encerat o per bosses de silicona.

Per acabar, podem canviar els estris de neteja que no són reciclables, com els fregalls i les baietes, per esponges de luffa i draps biodegradables. Un cop s’acabi la vida útil de qualsevol d’aquests productes, sigui de plàstic o no, no oblidem reciclar-lo correctament.

Com veieu, es tracta de fer petits canvis en el nostre dia a dia que, en realitat, tenen un impacte molt positiu al nostre entorn. I tu, què fas per ser més sostenible?

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?