Seleccionar pàgina

Quan fa fred, no hi ha res que ens vingui més de gust que un bon plat de cullera. Les sopes són un dels nostres plats preferits de l’hivern! I per no caure sempre en les mateixes receptes, avui us portem algunes idees per fer sopes amb verdures de manera ràpida i saludable. Esperem que us inspirin!

Sopa juliana

És la reina de les sopes de verdures: la més coneguda. Preparar-la és molt fàcil, i es pot fer amb qualsevol verdura que tinguem per casa: pastanagues, col, api, naps, porro, ceba… L’important és tallar-les totes a la juliana: en trossets llargs i prims. Les posem en una olla amb una mica d’oli, les ofeguem una estona i, al final de tot, hi afegim una bona quantitat de brou de verdures. Després de 10 minuts, ja estarà llesta per servir.

Sopa de carxofa al curri

Aquests dies ja tenim carxofa als cistells! I per celebrar-ho, ens encanta aquesta recepta de carxofes al curri. És molt senzilla! Tallem a daus unes quantes pastanagues, ceba i all, i ofeguem les tres verdures en una olla amb una mica d’oli. Hi tirem una mica de curri, al gust: generalment, hi queda bé una cullerada per persona. Llavors hi afegim el tomàquet i la patata feta a daus i, finalment, hi posem el brou de verdures. Deixem que bulli durant 20 minuts. Mentrestant, preparem les carxofes, agafant només els cors i tallant-los a làmines de mig centímetre. Les afegim a l’olla i deixem que es cogui 10 minuts més. En acabar, rectifiquem de sal i pebre, i hi afegim una mica de julivert.

Sopa de carabassa i llenties

Aquesta idea és tan ràpida com pràctica per un dia d’aquells que el temps se’ns tira a sobre. A més, ens permet fer servir un altre ingredient de temporada del nostre cistell: la carabassa. Posem a bullir una mica de brou de verdures, de pollastre o de carn, el que ens vingui més de gust. Quan arrenqui el bull, hi tirem la carabassa tallada a daus petits, i la deixem coure durant 15 minuts. Després hi afegim les llenties i fem que bulli 5 minuts més. Al final de tot apaguem el foc i hi posem una mica de farigola, perquè agafi els gust durant uns minuts. I ja està llista per servir! Si voleu veure el pas a pas, ho podeu fer en aquesta pàgina.

Sopa d’espinacs i pa

No podia faltar en aquesta llista un altre ingredient important de la temporada: els espinacs. Per això us proposem una recepta d’aprofitament, que ens serveix tant per consumir els espinacs com per “treure’ns de sobre” el pa que se’ns ha assecat una mica. Tallem un gra d’all per persona a trossets i el sofregim en una olla amb una mica d’oli. Llavors hi afegim les llesquetes de pa: més o menys 2 o 3 llesques petites per persona. Hi tirem també els espinacs nets i tallats a trossets. Finalment, ho cobrim d’aigua amb sal o brou. Ho deixem bullir durant 15 minuts, i quan s’apropi el final de la cocció, hi tirem un ou dur esmicolat, en trossets molt petits. Si volem, podem fer diferents versions d’aquesta sopa afegint allò que ens vingui més de gust: fideus, formatge ratllat, arròs… Si no tenim espinacs, també podem fer la mateixa recepta amb bledes.

Sopa de col

I acabem aquesta llista amb aquesta recepta de col, que ens encanta, perquè és senzilla i molt ràpida de fer, i amb ingredients de temporada. Per preparar-la, tallem a trossets petits una mica de col, porro, api i all. Saltegem totes les verdures amb una mica d’oli en una olla, i hi afegim el brou de verdures o pollastre que tinguem preparat. La clau és afegir-hi també una fulla de llorer, perquè quedi més aromàtic. Ho bullim tot uns 15-20 minuts, fins que les verdures estiguin cuites, i servim. Una recepta ràpida i sense secrets!