Receptes amb calçots

Els calçots són els brots de la ceba blanca replantada i són molt rics en fibra i minerals com el potassi i el fòsfor. A més, el cultiu és tradicional de la nostra zona i això fa que fàcilment el puguem trobar de proximitat, com és el cas del de les nostres cistelles. Estem molt acostumats a consumir-lo a les calçotades, però aquest ingredient és molt més versàtil del que pensem. El podem utilitzar com a substitut de la ceba en qualsevol plat, utilitzar-lo pels nostres sofregits i també fer-ne plats ben senzills com una truita de calçots. Avui us portem algunes idees originals per cuinar aquesta verdura!

1. Vichyssoise de calçot
Començarem tallant uns 20 calçots i traient-ne les fulles verdes i les capes més dures. Fem el mateix amb una ceba i també pelem i tallem a trossos dues patates. En una olla, sofregim la ceba fins que estigui tendra, i hi afegim els calçots i les patates. Ho deixem coure uns minuts més, i hi afegim aigua fins a cobrir totes les verdures. Ho deixem bullir uns 10 minuts, després hi afegim crema de coco i ho deixem coure 5 minuts més. En acabat, deixem refredar i ho triturem fins a aconseguir la textura desitjada.

2. Wrap de calçots i romesco
Aquesta recepta ens pot ser molt útil per aprofitar calçots que ens hagin sobrat d’una calçotada, així com la salsa. En cas que no en tingueu, però, es poden coure expressament al forn o a la graella. La salsa la podem comprar feta o fer-ne amb la recepta que més ens agradi. Per fer el wrap, primer el passarem per la planxa. Un cop torrat, l’untarem amb salsa de calçotada i hi posarem uns quants calçots cuits, juntament amb sardina (també pot ser arengada o anxova) i ho embolicarem.

3. Calçots amb tempura
En aquest cas, també podem aprofitar calçots que ens hagin sobrat, o podem coure’ls expressament al forn o la graella. Per preparar la tempura, barrejarem una mica de farina amb un ou, 33cl de cervesa freda i sal al gust. Mentrestant, podem anar escalfant oli d’oliva verge extra per fregir en una paella. Un cop tots els calçots estiguin banyats a la tempura, els passem a la paella i els coem fins que quedin daurats. De manera opcional, els podem decorar amb salsa de calçotada.

4. Quiche de calçots
Per fer aquesta recepta, podem fer nosaltres mateixos la massa brisa o comprar-ne de feta. Un cop la tinguem, la posarem en un motlle i la courem al forn durant 12 minuts a 200 graus i la reservarem. Mentrestant, courem els calçots tallats al gust en una paella amb oli d’oliva verge extra, fins que quedin tous. En un bol, batrem dos ous amb 20cl de nata líquida, una mica de sal i nou moscada. Un cop tinguem cuits els calçots, ho afegirem a la barreja juntament amb una mica de formatge brie tallat a trossets. Aboquem el farcit a sobre la massa, i ho courem al forn uns 20 minuts. Novament, si volem donar-li un regust més semblant a les calçotades, podem aprofitar els calçots que ens hagin sobrat d’una calçotada.

Bon profit!

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?