Organitzem la compra setmanal de manera eficient

El ritme frenètic del nostre dia a dia, sovint ens porta a que, a l’hora de fer la compra setmanal, ens deixem emportar per la situació i acabem comprant més del que necessitem. Fer una planificació més conscient de la nostra compra, no només ens ajudarà a estalviar, sinó que també pot ajudar a menjar més saludable, reduir el malbaratament alimentari, i l’ús de bosses de plàstic i envasos d’un sol ús. Avui, us portem alguns consells que esperem que us ajudin a fer la vostra compra més eficient:

  1. Fer una planificació del menú setmanal

Per portar una alimentació saludable, hem de menjar variat i equilibrat. Al planificar les nostres menjades de tota la setmana, en tindrem una visió global i podrem veure possibles mancances. La varietat d’aliments és important, i al tenir una visió general podem veure si les verdures, fruites o llegums que estem menjant ho són o si ens caldria incorporar-ne d’altres. Per altra banda, saber amb antelació els ingredients que necessitem per cuinar, ens ajudarà a comprar només allò que necessitem i, per tant, evitar comprar coses de més que potser se’ns acabaran fent malbé.

  1. Tenir en compte els snacks, els esmorzars i els berenars.

Dins de la planificació setmanal, és recomanable donar un cop d’ull també al que consumim en aquestes menjades més ràpides. Sovint, no ho acabem de tenir en compte i és on acabem menjant menys saludable i impulsivament. Per evitar-ho, podem comprar fruits secs o fruita variada.

  1. Revisa bé els ingredients que ja tens

No és estrany que, quan anem a comprar, no tinguem al cap si ens queda prou arròs, farina, o altres ingredients que no utilitzem diàriament. Revisar-ho abans de sortir de casa ens ajudarà a estalviar, però també evitarà que se’ns acumuli més menjar del que necessitem amb el risc que es faci malbé.

  1. Optar per productes de temporada

Sovint es diu que menjar de temporada és millor pel medi ambient i per la nostra salut, però: tenim al cap exactament quins aliments són de temporada a la nostra zona? No pateixis: és normal no tenir-ho present, i és per això que podem ajudar-nos de recursos com aquest calendari de peixos, fruites i verdures de la Generalitat de Catalunya, que podem consultar a l’hora de planificar la nostra compra.

  1. Porta la teva bossa i envasos

Si tenim clar què hem de comprar, podem planificar millor quantes bosses necessitarem, i prendre envasos de casa per comprar el peix, carn o llegums sense envasos d’un sol ús.

  1. Conservem bé els aliments

Per acabar, quan arribem a casa serà important guardar-ho tot de manera que els aliments es conservin correctament. En entrades anteriors us explicàvem com guardar les fruites i verdures a la nevera per conservar-les millor, i com congelar-les de manera casolana. Doneu-hi un cop d’ull!

Configura ara la teva cistella

Si ets més de parlar, t’esperem al 650 16 36 47

"*" indicates required fields

Pas 1 de 2 - Configura el cistell

Amb la primera entrega, podreu veure el vostre consum. La periodicitat es podrà canviar sobre la marxa. També es podrà saltar una entrega, o canviar de setmana d’entrega, sempre que s’avisi amb un dia d’antelació.
Qualsevol dubte o problema et contactarem per telèfon.
Escolleix el cistell de verdura a rebre:*
Hidden
Et mostrem productes addicionals que et poden interessar:
En cas de no voler cap producte addicional pots passar saltar al següent pas.

Altres articles interessants:

Tens dubtes?