Seleccionar pàgina

Aquesta setmana us volem parlar de la ceba tendra, que són cebes convencionals que són collides durant la formació del tubercle i abans de la seva completa maduresa. En canvi, les cebes per cuinar són collides un cop la tuberculització és acabada.

Un dels avantatges de la ceba tendra respecte a la convencional és que ideal en les amanides, ja que quan es consumeix crua es mantenen molt bé les seves propietats. Si sou amants de l’amanida, preneu nota!

A més, igual que l’all tendre, la ceba també actua com un antibiòtic natural, i això ens pot anar bé en refredats, bronquitis i fins i tot infeccions de tipus gàstric i intestinal.

A nivell nutricional, la ceba tendra conté moltes vitamines i és molt rica en minerals. Té propietats antioxidants amb efectes beneficiosos contra malalties cardiovasculars. També és diürètica, relaxant i depurativa i cal tenir en compte que el seu consum afavoreix els nivells de colesterol, ja que permet reduir-ne el dolent i augmentar-ne el bo.