Seleccionar pàgina

Agafem una ceba tendra i la tallem fina, sense descartar la part verda. També laminem els alls.

Ofeguem la ceba i els alls amb una mica d’oli i sal. Quan comencin a quedar transparents hi afegim les faves, i les remenem amb el sofregit. Hi posem un got petit d’aigua i les tapem ràpidament per deixar-les coure 30-40 minuts a foc molt suau, sense destapar-les, conservant el vapor.

Hi afegim les fulles més grans de la menta tallades i ho reservem.

En un bol de vidre ratllem el tomàquet, piquem una ceba tendra amb la part verda i hi afegim vinagre, sal i oli al gust.

Servim les faves en cassoletes i hi posem al costat un gotet amb la vinagreta, per sucar-les.

Ingredients

(per 4 persones)

  • 1/2 kg de faves pelades
  • 1 manat de ceba tendra
  • 3 tomacons
  • 2 dents d’all
  • 1 manat de menta fresca
  • Oli d’oliva
  • Vinagre de vi
  • Sal

Amb la col·laboració de: