És molt habitual que, quan haguem de preparar un entrepà, acabem optant per les opcions més convencionals: embotit, formatge, tonyina en llauna, llom, truita… Però els entrepans, com les torrades, admeten una gran quantitat de variacions. I també podem fer-los amb verdures i fruites: aquí teniu algunes idees!

Entrepà de carabassó i salmó fumat. Per preparar aquest entrepà, tallem el carabassó a rodanxes i el passem per la planxa amb una mica d’oli. Posem el salmó fumat a la base del pa i damunt les rodanxes de carabassó. Si volem fer una versió més completa, podem untar el pa amb formatge cremós o preparar una maionesa suau.

– Entrepà de tonyina amb crema de pebrot i germinats. Netegem mig porro i li traiem la part verda. El posem trossejat a la batedora juntament amb un pebrot escalivat, 200g de formatge d’untar i una mica de pebre. El triturem fins que quedi una crema. Amb aquesta crema untem el pa i, damunt, hi posem germinats i una mica de tonyina. Aquí podeu veure la recepta completa.

Entrepà de pernil i albergínia amb mel. Tallem l’albergínia a rodanxes o llesques llargues i la fem a la planxa amb oli. Quan estigui feta, posem el pernil salat a la base del pa, i per damunt, les rodanxes d’albergínia amb una mica de mel per damunt. El contrast entre el gust salat de l’embotit i la dolçor de la mel us encantarà!

Entrepà de formatge fresc amb tomàquet i orenga. La base d’aquests entrepans són els talls de formatge fresc, de cabra o de vaca. Damunt hi posem rodanxes de tomàquet, orenga i un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Si volem, hi podem afegir també una mica de pastanaga ratllada.

Entrepà d’escalivada. De la mateixa manera que l’escalivada ens serveix per a les llesques conegudes com a “espardenyes”, també és el farcit ideal per preparar entrepans! Els podem fer amb pebrot, albergínia i ceba escalivades, i si ens ve de gust, posar-hi també anxoves o una mica de tonyina o verat en llauna.

Entrepà de guacamole, tomàquet i cogombre. A l’estiu, quan fa més calor i el tomàquet i el cogombre són de temporada, és quan més ve de gust aquest entrepà. Amb una base de guacamole d’alvocat untat, i al damunt, rodanxes de tomàquet i cogombre. Una opció refrescant i 100% vegetal.

Entrepà de ruca, pera i formatge gorgonzola. A la base del pa hi posem unes quantes fulles de ruca. Pelem i tallem a trossos grossos la pera, i la posem damunt. A sobre hi afegim un rave tallat a rodanxes i, finalment, uns trossets de formatge gorgonzola. Ho acabem amb un raig d’oli d’oliva verge extra.

Aquestes són només algunes propostes, però se’n poden fer moltes més. Us atreviu a innovar en els vostres entrepans?