Seleccionar pàgina

Primer de tot, prepararem la massa. Utilitzem un got petit d’aigua com a mida per a la cervesa i l’oli. En un bol anem diluint farina amb la barreja d’oli i cervesa. Seguim afegint farina fins que la massa no s’enganxi al dits. Quedarà brillant i un pèl trencadissa. La cobrim amb un drap i la reservem a la nevera durant 2 hores.

Pelem les carxofes escalivades i les tallem a quarts, utilitzant només les parts tendres.

Precalentem el forn a 200ºC. En un motlle d’alumini amb una mica de farina al fons, estenem la massa. No ens cal corró de cuina, i la podem estendre amb les mans: només hem de tenir cura que no passi de mig centímetre. Un cop tinguem aquesta part feta, hi escampem per damunt el tomacó ratllat, i hi posem el mató, la carxofa, les olives negres. 

Ho posem tot al forn durant uns 15 minuts, intentant que estigui sempre cap a la meitat, tot i que dependrà del tipus de forn. Podem acabar el plat escampant-hi per sobre una mica d’orenga seca.

Ingredients

(per a 4 persones)

  • Dues carxofes escalivades

  • Tres tomàquets escalivats i ratllats

  • Formatge negre tipus mató

  • Olives negres

  • Farina de forner

  • La mateixa quantitat d’oli i cervesa

  • Sal

  • Orenga (opcional)

Amb la col·laboració de: