Seleccionar pàgina

Les sopes fredes amb verdures són un recurs ideal per a l’estiu: ens refresquen, ens hidraten i són fàcils de digerir. Moltes d’elles, a més, es fan amb ingredients crus: no cal passar temps a la cuina ni encendre els fogons per preparar-les. A l’hivern us vam preparar una selecció de sopes calentes per ajudar-vos a afrontar el fred. Ara que ha arribat l’estiu fem el mateix, però amb sopes ben fresques!

1- Gaspatxo. Sabem que hi ha vida més enllà del gaspatxo, la sopa freda per excel·lència de moltes de les nostres cases. De totes maneres, no podíem deixar d’anomenar-la en aquesta llista perquè ara és el seu moment estrella, quan tots els ingredients són de temporada: tomàquet, pebrot, cogombre… Segur que la majoria de vosaltres en coneixeu la recepta, però si no és el cas, en podeu veure una en aquest enllaç.

2- Gaspatxo de síndria. De variacions del gaspatxo n’hi ha moltes, però aquesta és una de les més pràctiques per l’estiu, i de les més refrescants. La recepta és molt senzilla: consisteix en triturar els ingredients habituals del gaspatxo (sense cogombre, en aquest cas) i afegir-hi síndria. També hi podem posar menta o alfàbrega, que li donen un gust encara més refrescant. De guarnició, hi podem posar uns daus de formatge feta.

3- Vichyssoise. Aquesta és una altra de les sopes fredes més conegudes, d’origen francès. És una bona opció per l’estiu perquè, a més de menjar-se freda, el seu ingredient estrella és de temporada: el porro. També porta patata, mantega, brou de verdures i nata per cuinar. Us deixem aquí enllaçada una recepta de vichyssoise. Podem decorar-la amb pinyons al capdamunt.

4- Crema de carabassó. És temporada de carabassó, una verdura que té un gran avantatge: es pot consumir tant freda com calenta. Per tant, ens permet fer cremes de verdures tant fredes com calentes. En aquest cas, us proposem fer-ne una de fresqueta, com aquesta crema de carabassó amb perfum d’alfàbrega.

5- Sopa de meló amb menta. Com ja hem anat veient, la menta i l’alfàbrega són dues grans aliades per preparar sopes fredes encara més refrescants. La de meló és de les més senzilles que hi ha: només hem de triturar el meló pelat i tallat a trossos amb una mica de menta i, si volem, una punteta de llet o de nata líquida per cuinar. Combina molt bé amb uns tallets de pernil salat com a decoració.

6– Sopa de cogombre i iogurt. Podem trobar una gran varietat de receptes de sopes fredes de cogombre, ja que en molts països, especialment de l’est d’Europa, són molt típiques. N’hem seleccionat una molt senzilla, que només necessita triturar una mica de iogurt natural amb cogombre, sal, oli i una mica de menta o julivert. El resultat és molt refrescant i el podeu veure en aquest enllaç.

7- Crema de pastanaga, cúrcuma i gingebre. La pastanaga és fonamental per cuidar-nos la pell, que a l’estiu està més exposada que mai. Per això ens ha agradat molt aquesta recepta de crema freda de pastanaga, que porta, com a ingredients principals, la pastanaga, la poma i els anacards.

8– Crema de pastanagues i préssec. I no deixem encara de banda les pastanagues, per combinar-les amb una de les fruites per excel·lència de l’estiu: els préssecs. Aquesta crema de pastanagues i préssec, amb un toc final de formatge de cabra, és una barreja imprescindible de dolç i salat que ens ajudarà a passar millor la calor.

I vosaltres, quines sopes fredes ens recomaneu?